Terugblik op het 2e Bataviahaven Bridge Toernooi; Winnaars en wat was er nou met spel 15!

Op 6 april jl. hebben we met elkaar een succesvol 2e Bataviahaven Bridge Toernooi georganiseerd. Als BC’s BCL’58 en POLDER, ondersteund door de BC’s Sans Fumare en Golfclub Flevoland , hebben we er een groots Lelystads Bridge festijn van gemaakt met deelnemers vanuit het hele land.

De winnaars zijn geworden: Gerard de Vries en Richard Smeehuijzen met exact 65%.

Foto gemaakt door de winnaar van de 1e editie, Sherina Stougie

Op de 2e plaats met 63,95%, Marianne Veenema & Jeanne van Essen

Op de 3e plaats met 63,84%, Arnoud van Veen & Rene Teuling

Daarnaast was er uiteraard weer de aanmoedigingsprijs in de vorm van een vergeten groenten pakket om aan te sterken voor volgend jaar, een prijs voor de één na laatste plaats. Dat waren Adrie Vernooij & Clemens Struijk.

Uiteraard is het paar het dichtst bij de 50% ook in het zonnetje gezet. Voor Minke van Taarling & Marijke Bosmanen met 49,94% was de taart met opdruk “50%”

Er was dit keer een speciale prijs voor de slem-kampioenen van het toernooi. Bianca van Zandbergen Bruggenkamp & Annemarie Loman hadden als enigen 3 slem’s geboden en gemaakt.

En in tegenstelling tot wat het toernooiboekje aangaf, een prijs voor elk veelvoud van 5, is het net als vorig jaar, met de hulp van onze sponsoren weer gelukt om alle deelnemers met een prijs naar huis te laten gaan.

En wat was er dan met spel 15?

De spelverdeling, een van de 53.644.737.765.488.792.839.237.440.000 mogelijkheden, die automatisch door het NBB schudprogramma aan spel 15 was toegewezen zag er als volgt uit


7 Harten, dit moest geboden worden volgens de experts, maar bleek altijd 1 down te gaan! Voor de statistieken van de 42 paren op NZ hadden 8 het geboden. Maar wat zagen de 23 overige paren dan wel, die op 6 harten bleven hangen? Dat zal nog wel even de vraag blijven!

Dan is het mogelijk ook nog een analyse waard op spel 27. Waarom het daar voor 2 paren mogelijk is gebleken om 7 Ruiten respectievelijk 7 Schoppen te bieden en maken!

Tot volgend jaar

Met dit bericht komt voor de organisatie een eind aan het 2e Bataviahaven Bridge Toernooi. Op naar 2020 voor de 3e editie op zaterdag 18 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *